NAGYBÖJT 1. HETE – Az érzékszerveim böjtjét – vállalom azokért, akik keresik Istent A szemem Istené: csak azt nézem, olvasom, ami épít. A fülem Istené: figyelmesen végighallgatok mindenkit. A nyelvem Istené: nem fecsegek és mindenkiről csak jót mondok. Én magam Istené vagyok: örülök ennek, minden nap megköszönöm.

NAGYBÖJT 2. HETE – A kapcsolataim böjtjét – vállalom közösségünk tagjaiért Időt és figyelmet szentelek a családtagjaimnak. A héten végzek valami szolgálatot a közösségünkért. Megpróbálok mindenkivel kiengesztelődni, senkire nem neheztelek.

NAGYBÖJT 3. HETE – A szívem böjtjét – vállalom saját megújulásomért Számvetést készítek az életemről: mi, vagy ki van első helyen a szívemben? Egyértelműen nemet mondok bűneimre, a rossz szokásaimra is. Fölkészülök egy komoly szentgyónásra.

NAGYBÖJT 4. HETE – Az anyagi javaim böjtjét – vállalom a rászoruló-kért Megvizsgálom a pénz-kezelésemet, hol pazarolok? Tőlem telhető nagyobb összeget juttatok egy szegény családnak. Valamiről lemondok, és az árát a templomépítésre adom.

 NAGYBÖJT 5. HETE – Az időm böjtjét – vállalom személyes Isten-kapcsolatomért Reggel örömmel és időben kelek, mert Isten mai szép tervén munkálkodhatok. Igyekszem 15 percet elmélkedni, hogy jól ráhangolódjak Isten tervére. Gondosan és figyelmesen végzem a munkámat, nem lopom a napot. Napközben megállok egy rövid időre Istennel: szentség-látogatás, rózsafüzér. Találok időt arra is, hogy meglátogassak valakit, aki nehéz helyzetben van. Az estémet is Istennel fejezem be, legalább 15 percet Neki ajándékozok.

NAGYBÖJT 6. HETE – Ünneplőbe öltöztetem a szívem! Igyekszem mindent jó előre elrendezni, hogy az Ünnep ne legyen kapkodás. Rendben van minden? – A szívem, az időm, a kapcsolataim?… Igyekszem részt venni minden szertartáson, együtt ünnepelve az Egyházzal. Én is újjá akarok születni azokkal, akik felnőttként most lettek megkeresztelve (katekumenekkel).

NAGYBÖJT 7. HETE – Őrzöm az Ünnepet! Az Ünnep számomra nem a szétszóródásé, hanem Isten ideje. Nem adom át magam üres, tartalmatlan pihenésnek. Az “ünnepek elmúltával” is ünneplő lélekkel élem az Istentől kapott új életet.

Szóljon hozzá!