Őrségi kirándulás programja
Augusztus 22-23-24.

Lelkivezető : Levente atya

1. nap
Indulás Ceglédről 22-én reggel 6 órakor a templom melletti parkolóból. Budapest-Győr útvonalon érjük el Magyarország egyik legjelentősebb látnivalóját, a nemrég felújított fertődi Esterházy kastélyt. Tiszteletünket lerójuk a legnagyobb magyar, Szécheny Ferenc emléke előtt a nagycenki Széchenyi kastélyban és a mauzóleumban.
Ezután Kőszegre érkezünk, ahol a szállásunk a verbita szerzetesek vendégházában lesz 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. Itt vacsora és szállás.

2. nap
A szentmise és a reggeli elfogyasztása után a csodálatos őrségi tájakra indulunk. Mielőtt azonban ezt megkezdenénk, Kőszeg városával ismerkedünk meg egy séta keretében. Buszra szállva folytatjuk utunkat Őriszentpéterre, ahol megtekintjük az Árpád-kori templomot. Jellegzetes építészeti emlékeket látunk még ezen a tájon Velemérben, Szalafőn és Pityerszeren. A sok érdekes látnivaló után visszaindulunk Kőszegre, ahol vacsora és szállás vár bennünket.

3.nap
A szentmise és reggeli után csomagjainkkal együtt buszra szállunk, hogy még ezen a napon is újabb természeti és műemléki szépségekben gazdagodva érkezhessünk haza. Utunk során először Velemet keressük fel, majd Sopron város nevezetességeivel ismerkedünk.
Ezután hazafelé indulunk, kisebb szüneteket tartva az esti órákban érkezünk haza, élményekben és lelkiekben gazdagodva.

Részvételi díj 30.000 Ft, amely tartalmazza az útiköltséget, a szállás és a félpanzió árát, az idegenvezetést és a belépőket. Jelentkezni a sekrestyében lehet 5.000 Ft előleg befizetésével. Jelentkezés augusztus elsejéig lehetséges, mert a résztvevők száma alapján kell a szállást lefoglalni.

Szóljon hozzá!