Hirdetések

  1. Szerdán, február 3-án kezdődik a jegyeskurzus, amire azokat várjuk, akik ebben az évben szeretnének szentségi házasságot kötni. Amennyiben akkor még érvényben van a kijárási tilalom, az alkalom este 6-kor kezdődik a plébánián, amennyiben a kijárási tilalmat feloldják addigra, a kezdés este háromnegyed 8-ra tolódik.
  2. A járványhelyzetre való tekintettel, Püspök atya ajánlását követve a idén a balázsáldást egyszerre adjuk az összes jelenlévő hívőre anélkül, hogy az áldásra várók egyenként kijönnének.
  3. Péntek, február 5-e elsőpéntek. Szentmisét reggel 7-kor és este 6-kor mutatunk be a Templomban. A nap folyamán az atyák meglátogatják a betegeket.
  4. Szombat, február 6-a elsőszombat. Fél 6-tól közös rózsafüzérezés lesz a Templomban Rózsafüzér Társulat tagjainak vezetésével. Ugyanabban az idősávban gyónási lehetőséget is biztosítunk a híveknek.
  5. Liturgikus ünnepek a héten: kedden ünnepeljük Urunk bemutatását (Gyertyaszentelő Boldogasszonyt). Ezen a napon van a szerzetesek világnapja. Szerdán Szent Balázs püspökre, pénteken Szent Ágota vértanúra, szombaton Miki Szent Pálra és vértanútársaira emlékezünk.
  6. Rendszeres, csendes szentségimádást indítunk szerdánként a Templomban. Az Oltáriszentséget a reggeli mise után helyezzük ki kb fél órára. Folytatjuk emellett a csendes szentségimádást keddenként a Magyarok Nagyasszonya Kápolnában a délután 5 órai mise után a szokásos rendben.

7. Az imaapostolság februári imaszándéka a nők elleni erőszak megszűnése. Imádkozzunk az erőszak áldozatául esett nőkért, hogy a társadalom vegye észre a szenvedéseiket, törődjön velük és védje meg őket

Hozzászólások lezárva.