Hirdetések:

  1. Aki új síremlék megáldását kéri, jelezze azt a szentmise után a sekrestyében. A sírszentelések holnap délután 3-kor lesznek.
  2. Kedden mindenszentek főünnepe lesz, ami parancsolt ünnep. Szentmisét mutatunk be a Templomban az ünnep előestéjén, hétfőn este 6-kor, illetve kedden reggel fél 8-kor és este 6-kor. A Magyarok Nagyasszonya Kápolnában kedden reggel fél 9-kor lesz mise, a délután 5-ös mise elmarad.
  3. Szerdán este fél 7-kor felnőtt katekézist tartunk a plébánián.
  4. A héten elsőpéntek lesz. Reggel 7-kor és este 6-kor mondunk misét a Templomban. Délután 5-től szentségimádást végzünk, aminek az elején csendben hódolunk a szentségi Jézus előtt, fél 6-tól pedig elimádkozzuk a zsolozsma esti dicséretét. A nap folyamán meglátogatjuk a betegeket is.
  5. Jövő szombat elsőszombat. Este fél 6-tól közösen mondjuk a rózsafüzért a Templomban a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Imádkozunk az egyházközség lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.
  6. A tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki – a szokásos feltételek mellett – november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért; aki halottak napján templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik.
  7. Liturgikus ünnepek a héten: hétfőn Boldog Romzsa Tódor vértanú püspökre emlékezünk. Kedden Mindenszentek főünnepe lesz. Szerdán Halottak napja, pénteken Borromeo Szent Károly püspök emléknapja. Szombaton Szent Imre herceg ünnepét üljük.
  8. A Ceglédi Katolikus Karitász a hívek segítségét kéri: az adventi csomagosztáshoz tartós élelmiszergyűjtést szervez a rászorultak részére október 23-a és november 20-a között. Elsősorban az alábbi élelmiszerekre lenne szükség: liszt, cukor, tészta, szárazbab, rizs, sűrített paradicsom, édességek. Emellett szívesen fogad játékokat, amelyekből karácsonyi csomagok készülhetnek a rászoruló gyermekeknek. Az adományokat a korábbiakhoz hasonlóan a Szent Anna oltárnál lehet elhelyezni, illetve a plébánián lehet leadni irodaidőben. Minden felajánlást megköszönünk!

Hozzászólások lezárva.