Hirdetések:

  1. A mai napon elkezdődik az új egyházi év az adventi idővel. Advent a lelki készület ideje. Isten jön, hogy üdvözítse a világot. A mi életünket is meg akarja újítani, de ehhez kéri az együttműködésünket. Lelkiismeretvizsgálatot tartva gondoljuk át, milyen elhatározásra hív minket Isten ebben az adventi időben! Ennek a készületnek a jegyében egyházközségi lelkinapot tartunk december 10-én, szombaton. A program 10-kor kezdődik a katolikus iskola ebédlőjébe, és az esti 6-os misével zárul. Akik jönnek, feltétlenül iratkozzanak fel a sekrestyében vagy a plébániai irodában. Használjuk ki ezt a lehetőséget!
  2. Az adventi időben minden hétköznap reggel fél 7-kor roráte misét tartunk a Templomban, utána pedig szeretetvendégséget, agapét a közösségi házban. Mindenkit szeretettel várunk!
  3. Az adventi hétvégéken gyónási lehetőséget biztosítunk a Templomban szombatonként és vasárnaponként este fél 6-tól.
  4. Jövő péntek elsőpéntek. Reggel fél 7-kor és este 6-kor lesz szentmise a Templomban. Este 5-től 6-ig szentségimádást tartunk. Az imaóra elején csendben hódolunk a szentségi Jézus előtt, fél 6-tól elimádkozzuk a zsolozsma esti dicséretét. A nap folyamán lesz beteglátogatás is.
  5. A héten elsőszombat lesz. Az esti mise előtt fél 6-tól rózsafüzért mondunk a Templomban a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Imádkozunk az egyházközség lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.
  6. Liturgikus ünnepek a héten: szerdán Szent András apostolt ünnepeljük. Szombaton Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja lesz.
  7. Kérjük, hogy akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulásukat az idei évre, tegyék meg év végéig. A hozzájárulást be lehet fizetni személyesen a plébániai hivatalban vagy banki utalással a Tanítvány fejlécén megadott számlaszámra.
  8. Készült egy kiadvány „Ég és föld között” címmel, ami gondolatokat tartalmaz a szentmiséről. Az írást kihelyeztük a Templomban, szabadon elvihetőek. Olvassuk el, mert segítség lehet az adventi időben is a roráte és minden szentmise tudatosabb megélésében!

Hozzászólások lezárva.