2010. augusztus 22.
www.cegled-plebania.net

1. Dr. Beer Miklós váci püspök úr a Ceglédi Plébániát jelölte ki diakunusi gyakorlatra Tisztlenedő Krizsán Zoltán diákonus rászére.
Zoltán ezen a héten érkezik hozzánk és az első tanévben lesz segítségünre a lelkpásztori életben. Fogadjátok őt szeretettel. Papszentelése feltehetően 2011. júniusában lesz a Váci Székesegyházben.

2. Augusztus 29-én, a jövő vasárnap lesz a 9. 30-kor kezdődő szentmisében a szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és a Napsugár Katolikus Óvoda most kezdős kis diákjainak ünnepi befogadása.

3. A Szent Kereszt Általános s Iskola évnyitója 31-én, kedden 17 órakor lesz az iskola udvarán.

4. Szeptember 5-én, vasárnap 9. 30-kor kezdődik a pedagógusoknak, a szülőknek és gyerekeknek az ünnepi VENI SANCTE, évkezdő, Szentlélek – hívó szentmisénk.

5. Szeptember 12-é, 11 órakor ünnepeljük a Szent Kereszt Felmagasztaltatását, templomunk búcsúját. Ez a szentmise a BETEGEG ÉS GYÓGYÍTÓK szentmiséje is lesz, amikor kiszolgál-tatjuk a betegek szentségét.

6. Szeptember 18-án, szombaton egész napos kirándulás lesz Vácra az elsőádozókkal és szüleikkel.

7. október 3-án, vasárnap 9. 30-kot tartjuk az elsőádozást, előtte való napon, szombaton délelőtt közös szentgyónás lesz a szülőknek, keresztszülőknek, katekétáknak és természetesen a szentséghez járulóknak.

8. Közös kirándulást szervezünk október 8-9 (péntek-szombat). Tákosra, Csarodára, Túristvándiba, Panyoláta, Debrecenbe, Nyírbátorba és Szatmár-csekére. A részletekről és a költségekről hamarosan tájékoztatást adunk.

9. Egyházközségünk 2011. tavaszán zarándoklatot szervez Rómába.
Aki még nem tud repülni, mi segítünk – jelszóval már kezdjük a szervezést. A zarándoklat lelki és idegen vezetője Levente atya lesz. Aki rábeszéli Imre atyát erre az útra, annak költségeit elengedjük!

Szóljon hozzá!