Az Úristen és a Szűz Mária ajándékaként március 6-án várhatóan megkezdi az adást Cegléden is a Mária Rádió – jelentette be Bokros Levente mesterkanonok, ceglédi plébános a leendő szerkesztőbizottság és segítők január 14-ei tanácskozásán. Az adománygyűjtés eredményeként 6,8 millió forint jött össze, valamivel több mit 300 településről. Ezen összegből a technikai feltételek megoldhatók s a központi stúdió részére rendelkezésre áll az egykori sekrestyés-harangozó Vézner Imre volt lakása. A központi adó ceglédi telephelyéről naponta délután négytől este nyolcig sugároznak önálló műsort a város és a környező települések részére a 88,3 Megahertzen. A nap többi részében a központi, budapesti adó programját közvetítik. A Ceglédi Mária Rádió műsorát önkén-tesek készítik, ingyenesen. A szerkesztőség adományokból működik, állami és egyházi anyagi támogatás nélkül, politika- s reklámmentesen. Már alakul a műsorvezetők, az imádkozók, a recepciósok, a riporterek, a szerkesztők s a technikusok köre, akik között sok diák található, de akad a csapatban tanár, cserkészvezető és újságíró is. A műsortervet tíz napos dekádokra készítik majd, sávosan. Lesznek állandó programok, mint például a kápolnában tartott reggeli szentmise ismétlése, elmélkedés, közös ima, zene, vers és egyéb irodalom, bibliaóra, gyermekműsor, anyák eszmecseréje, hittan, egészségügyi tanácsok, vatikáni hírek s protestáns fórum. A szerkesztőség jelmondata: „Olyan életet szeretnék élni, amelyben a megoldásokat nem másoktól várom!”

Kőhalmi

Eddig 2 hozzászólásunk van.

  1. Farkas Mária szerint:

    Szeretettel várom és hallgatom az adásotokat de eddig képileg nem sikerült a kapcsolatunk . remélem most meglesz ez is Üdv Mária

    • Burgmann Laszlo szerint:

      A “Mária Rádió Cegléd – FM 88,3” indulásáról, és egyes további eseményekről a honlapunk GALÉRIA oldalán lehet megtekinteni képeket . 2014. január óta eddig 5 album folakozik a rádiónkkal.
      A Facebook Mária Rádió Cegléd – FM 88,3 oldalán is lehet folyamatosan képeket találni. Szinte minden nap az adás eseményeiről készítenek és tesznek közzé fotókat a stáb lelkes tagjai.
      Burgmann László
      főszerkesztő

Szóljon hozzá!