1. Ma van Urunk szenvedésének vasárnapja, a jeruzsálemi bevonulás emlék ünnepe.
  2. Hétfőn bibliaóra és a házas körök együttléte este fél kilenckor. Hétfőn kedden és szerdán még a szokott időben reggel 7-kor szentmise. Szerdán látogatjuk meg a kórház betegeit.
  3. Nagycsütörtökön d.e. 10 órakor Vácon az olajszentelési mise,fél 5 órakor Csemőben, 18 órakor pedig Cegléden lesz az utolsó vacsora emlék miséje. Csütörtökön az esti mise után oltárfosztás, majd Jézussal virrasztunk imádságban.
  4. Nagypénteken első péntek is van, a plébános atya meglátogatja az ő betegeit. 15 órakor Csemőben lesz szertartás.                                                                                                                                                        A szent kereszt templomban 17 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk, 18 órakor kezdődik a  igeliturgia /passió/, kereszt hódolat, szentáldozás, szent sír nyitás.
  5. Nagyszombaton reggel a lamentáció után lehet látogatni a szent sírt, az esti szertartásig. Szent sír őrzésre a sekrestyében iratkozzunk föl! Látogassuk napközben, és elmélkedjünk Urunk értünk vállalt áldozatán.
  6. Nagyszombaton Csemőben 17 órakor lesz a szertartás. A Szent kereszt templomban pedig este 20 órakor kezdjük a feltámadási szertartást. Tűzszentelés, fény liturgia exultet, ige liturgia, áldozati liturgia és körmenet. Gyertyát mindenki hozzon magával!!
  7. Húsvét vasárnap a szokásos vasárnapi miserend.
  8. Húsvét hétfőn reggel fél 8-kor és este 18 órakor lesz szentmise.
  9. Csütörtökön az esti szentmise előtt fél 6-tól, pénteken és szombaton pedig reggel 7 órakor énekeljük a lamentációt, Jeremiás siralmait.
  10. A kápolnában nagyszombaton este 17 órakor lesz a szentmise.
  11. Fontos hirdetés! A 2015. április 9-től kezdve minden esti szentmise 19 órakor kezdődik a templomban. Tehát csütörtök, péntek, szombat és vasárnap este 19 órakor kezdődnek a szentmisék.
  12.  Április 9-től a kápolnában a szombati esti szentmise 18 órakor kezdődik !


Szóljon hozzá!