Hirdetések
1. Jövő héten kezdődik a tanítás, s vele együtt a hitoktatás is. Kérjük, hogy mindenki az első napokban (állami iskolákban) keresse meg, hogy mikor van a hittan, és ha nem találja, az osztályfőnökétől érdeklődjön.
2. Különösen fontos, hogy az elsőáldozásra készülők már jövő vasárnap jöjjenek a hittanórákra. A hitoktatók megnézik a misenaplókat és megbeszélik a gyerekekkel (szülőkkel), hogy ki lehet elsőáldozó most ősszel, hiszen az Eucharisztiában az részesülhet, aki rendszeresen részt vett az Eucharisztia ünneplésében (szentmise).
Azok, akik a tavalyi évben és a nyáron is hűségesen jártak, azok számára a második gyónás ideje szeptember 16 és 17. Előre jelezzük, hogy az idei elsőáldozásunk október 16-án, vasárnap lesz.
3. Azok, akik az idén második osztályosok (bármelyik iskolában), azok jelentkezzenek jövő vasárnap, szeptember 4-én a fél10-es szentmise után a hitoktatónál (Mihók Anikónál), hogy szeretnék elkezdeni az elsőáldozási felkészülésüket. Ez azokra is vonatkozik, akik már nagyobbak, de még nem kezdték el a tematikus felkészülést erre a szentségre. Szeretettel várunk mindenkit!
4. Azon szülők számára, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg az elsőáldozásra való felkészülést, szeptember 16-án este 18 órakor szülői megbeszélés lesz a templomban, ahol az előttünk álló készület teendőiről lesz szó.
5. Jövő hét vasárnap, szeptember 4-én lesz a Veni Sancte szentmisénk fél10-kor itt a templomban. Várunk minden keresztény fiatalt, hogy közösen kérjük a Szentlélek Úristen segítségét az idei tanévre.
6. A héten elsőpéntek lesz, vagyis reggel 7 és 19 órakor lesznek szentmisék a templomban. Ezen a napon meglátogatjuk betegeinket.
7. 2016. okt. 1-én, szombaton, egyházközségi férfi kirándulást tervezünk Tihanyba, majd Csopakra. Tihanyban az apátság megtekintése, városnézés, majd Csopakon pincelátogatás a Jásdi pincészetnél. Ha a 38 fős buszt közel meg tudjuk tölteni, az út ára buszköltséggel, 6 tételes borkóstolóval, pincelátogatással, hidegtálas ebéddel 10000 Ft körül lenne. Akinek ez anyagi problémát jelent, az bizalommal keresse meg a plébános atyát. Jelentkezni dr. Banai Zoltánnál (zoltan.banai@citromail.hu) vagy a sekrestyében lehet.
8. A plébánia különféle csoportjai majd csak a második héten indulnak, amelyekről majd a jövő héten lesznek hirdetéseink.

Szóljon hozzá!