Figyelem! Az alábbi hirdetés kék színű, 7-11. pontjai, 2020 március 15-én, 17 órakor lettek frissítve!!!

Hirdetések

  1. A Ceglédi Plébánia fájdalommal tudatja, hogy Kiszel Mihály atya 2020. március 14-én éjjel váratlanul elhunyt. 1975-81-ig káplánként, 1984-2004-ig pedig plébánosként szolgálta a ceglédi híveket. Imádkozzunk érte egyénileg is! Március 15-én minden szentmisében megemlékezünk róla. Temetéséről Vácon később rendelkeznek.

  1. Újabb rendelkezésig hétfőtől két hétig minden közösségi alkalom elmarad /Nyugdíjas klub, biblia óra, Szent László fiúkör, Szent Teréz leánykör, Katekumen csoportok, Igekör, ministráns foglalkozás, Fiatal házasok csoportja/!
  2. A március 18-ai Jegyeskurzus meg lesz tartva, és a péntek este 18 órás keresztút, valamint a 21 órás szentségimádás is.
  3. Március 29-ig tartós élelmiszert gyűjtünk a rászorulók számára.
  4. A szombat délelőtti elsőáldozásra készülők gyóntatása elmarad, későbbi időre helyezzük át.
  5. Miséken a gyermekek ne jöjjenek kis keresztért!
  6. Jövő vasárnaptól(március 21-től) meghatározatlan ideig vasárnaponként még egy szentmise lesz 11 órakor. Kérjük a testvéreket, aki tud, az jöjjön a szombat esti vagy a vasárnap reggeli, ill. esti misére! Így már a kápolnai miséket is beleszámolva /szombat estével/ hét lehetőségünk van a szentmisén részt venni. Ezt azért tesszük, hogy 100 főt ne haladja meg a misék létszáma.
  7. Marton Zsolt püspök atya a következőt rendelte el a Váci egyházmegyében: Mint ismeretes, a 60 év felettiekre, a súlyos és a krónikus betegségben szenvedőkre különös veszélyt jelent ez a vírusfertőzés. Az Egyház tanítása szerint a vasár- és parancsolt ünnepnapi miselátogatási kötelezettség nem vonatkozik azokra, akik ezt komoly ok miatt nem tehetik meg (KEK 2181. és CIC 1245. kán.). Kérem, hogy az idősek és betegek a fennálló helyzetet lelkiismeretükben tekintsék komoly és súlyos oknak, ezért önmaguk és mások érdekében inkább maradjanak otthon.
  8. Március 19-én, csütörtökön Szent Józsefet, az Egyház védőszentjét ünnepeljük.
  9. Jövő szombaton és vasárnap az esti mise előtt fél 6-tól gyónási lehetőséget biztosítunk.
  10. Amennyiben értesülünk arról, hogy a környezetünkben élő idősek és rászorulók segítségre szorulnak a napi bevásárlás intézésében, ajánljuk fel nekik segítségünket, vagy jelezzük azt a plébánia irodában vagy személyesen Péter atyának telefonon.

Hozzászólások lezárva.