Hirdetések

  1. Csütörtökön, január 28-án, este 6-kor találkozik a kezdő katekumen csoport.
  2. Február 3-án, szerdán kezdődik a jegyeskurzus, amire azokat várjuk, akik ebben az évben szeretnének szentségi házasságot kötni. Amennyiben akkor még érvényben van a kijárási tilalom, az alkalom este 6-kor kezdődik a plébánián, amennyiben a kijárási tilalmat feloldják addigra, a kezdés este háromnegyed 8-ra tolódik.
  3. Ma ér véget az ökumenikus imahét. Ezen a napon ünnepeljük Isten igéjének vasárnapját. 2019. szeptember 30-án, Szent Jeromos egyháztanító emléknapján tették közzé a Vatikánban Ferenc pápa „Aperuit illis” (Megnyitotta nekik) kezdetű apostoli levelét, amelyben elrendelte az Isten igéjének vasárnapját, amit az egyházi évközi idő harmadik vasárnapjára helyez. Az új ünnep szándékosan kerül az évközi idő kezdetére: január második felében az ökumenikus imahéthez kapcsolódik, amikor el lehet mélyíteni a kapcsolatokat a Biblián keresztül a zsidó hívekkel, és együtt lehet imádkozni a keresztények egységéért a többi keresztény felekezet tagjaival együtt.
  4. Liturgikus ünnepek a héten: hétfőn ünnepeljük Szent Pál apostol megtérését, Pál fordulását. Kedden Szent Timóteus és Szent Titusz püspökökre, csütörtökön Aquinói Szent Tamás egyháztanítóra emlékezünk.
  5. Rendszeres, csendes szentségimádást indítunk szerdánként a Templomban. Az Oltáriszentséget a reggeli mise után helyezzük ki kb fél órára. Folytatjuk emellett a csendes szentségimádást keddenként a Magyarok Nagyasszonya Kápolnában a délután 5 órai mise után a szokásos rendben.

Hozzászólások lezárva.