Hirdetések

  1. Ma van a papi és szerzetesi hivatások vasárnapja, egyben könyörgőnap a jó termésért. A plébánia honlapján olvasható Ferenc pápa üzenete, amit a hivatások 58. világnapjára küldött. A fél 10-es misét élőben is közvetítjük a Mária Rádió facebook oldalán és Youtube csatornáján (link elérhetősége: https://www.youtube.com/watch?v=PniZ6JP54Uw)
  2. Ismét a nép részvételével végezhetjük a szentmiséket. Továbbra is kötelező marad a maszkviselés, a kézbe áldozás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás. Újraindulnak a csendes szentségimádási alkalmak is: keddenként a Magyarok Nagyasszonya Kápolnában a délután 5 órai mise után, szerdánként a Templomban a reggel 7 órai misét követően.
  3. Szerdán este 6-kor Igekör, háromnegyed 8-kor jegyeskurzus.
  4. Május 1-jén, elsőszombaton fél 6-tól közös rózsafüzérezés lesz a Templomban a Rózsafüzér Társulat tagjainak vezetésével, aminek elsődleges szándéka az egyházközség lelki megújulása.
  5. Május 3-án, hétfőn fél 5-kor nyugdíjas klub, 6-kor Biblia kör.
  6. Hétköznapokon a szentmisék után, szombatonként az előesti mise előtt fél 6-tól, ill. egyéni egyeztetés szerint folyamatos a gyónási lehetőség. A húsvéti időszakban még elvégezhetjük a „kötelező” szentgyónásunkat!
  7. Liturgikus ünnepek a héten: szerdán Chanel Szent Péter és Monforti Grignion Szent Lajos áldozópapokra, csütörtökön Sienai Szent Katalinra, Európa társvédőszentjére, pénteken Szent V. Piusz pápára, szombaton pedig Szent Józsefre, a munkásra emlékezünk.
  8. A helyi Karitász szeretné felmérni az egyházközség bizonyos szükségleteit és lehetőségeit. Emiatt kihelyezünk egy dobozt a Templom hátsó részén, a könyvasztal közelébe, amibe kéréseket és felajánlásokat tartalmazó üzeneteket lehet bedobni, a doboz mellett olvasható felajánlom-segítek, ill. keresek-kérek lapokon felsoroltak alapján.

8. A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolánkon ismét lehet jelentkezni a katekéta- lelkipásztori munkatárs szakra (KLM) levelező tagozaton. A „BA” diplomás képzés 3 éves, csak a szombatokat érinti. Hittan tanításhoz, személyes teológiai elmélyüléshez, lelkipásztori szolgálatokhoz is kiváló. A jelentkezéshez érettségi szükséges, nyelvvizsga nem kell

Hozzászólások lezárva.