Hirdetések

  1. Részlet Püspök atya legújabb rendelkezéséből: „Bár a járványügyi adatok kedvezőnek mutatkoznak, a vasárnapi szentmisénvaló részvétel kötelezettsége alóli általános felmentést a Váci Egyházmegyében továbbra is fenntartom. Aki nem tud személyesen részt venni a vasárnapi szentmisén, az továbbra is szentelje meg a vasárnapot imával, Szentírás-olvasással, szentmise online követésével. Ahol nagyobb nehézség nélkül megoldható, továbbra is legyen online miseközvetítés. Buzdítom ugyanakkor a betegségen átesett vagy beoltotttestvéreket, hogy a szentmiséken személyesen vegyenek részt. (A rendelet teljes szövege megtalálható a plébánia honlapján.)
  2. Ma van Urunk mennybemenetelének főünnepe, ami a Csemői templom búcsújának napja!
  3. Plébániai közösségi alkalmaink a héten: hétfőn délután fél 5-kor nyugdíjas klub, este 6-kor Biblia kör. Kedden délután 3-kor Szent László fiúkör. Szerdán este háromnegyed 8-kor jegyeskurzus. Pénteken délután 3-kor Szent Teréz lánykör. Vasárnap 9-kor ministráns foglalkozás.
  4. Pénteken este 6-kor ifjúsági misét tartunk a Templomban, amire szeretettel hívjuk a plébánia fiataljait, elsősorban a 13-25 éves korosztályt. A szentmisét még májusban élőben közvetíti a Mária Rádió.
  5. Ugyancsak pénteken este 9 és 10 óra között Szentlélek váró, pünkösdi virrasztást szervezünk a Temlomban. A szentóra keretében közösen végezzük a zsolozsmát, azt követően pedig csendes szentségimádást tartunk. Aki szeretne részt venni az alkalmon, de szüksége lenne szállításra, kérjük jelezze azt a sekrestyében legkésőbb szerdáig.
  6. Május a Szűzanya hónapja. Isten anyjával ápolt személyes kapcsolatunk elmélyítése végett imádkozzuk el naponta a rózsafüzért és a Loretói litániát. Szombatonként este háromnegyed 6-tól közösen végezzük a litániát a Templomban.
  7. Liturgikus ünnepek a héten: hétfőn Boldog Scheffler János vértanú, kedden Szent I. János pápa, csütörtökön Sienai Szent Bernardin áldozópap, pénteken Magellán Szent Kristóf vértanú és társai, szombaton pedig Casciai Szent Rita emléknapja lesz. Jövő vasárnap Pünkösdvasárnap.

Hozzászólások lezárva.