Hirdetések

  1. Ma van Pünkösdvasárnap. Ezen a napon teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki templomban vagy kápolnában áhítattal részt vesz a Veni Creator himnusz ünnepélyes eléneklésében vagy elmondásában. A mai nappal befejeződik a húsvéti idő.

Pünkösdhétfőn reggel fél 8-kor lesz mise a Templomban.

  1. Plébániai közösségi alkalmaink a héten: kedden délután 3-kor Szent László fiúkör. Szerdán este 6-kor Igekör, háromnegyed 8-kor jegyeskurzus. Csütörtökön este fél 8-tól kezdő katekumen csoport. Pénteken délután 3-kor Szent Teréz lánykör, este 6-kor ifjúsági hittan. Vasárnap 9-kor ministráns foglalkozás.
  2. Hétköznapokon a szentmisék után, szombatonként az előesti mise előtt fél 6-tól, ill. egyéni egyeztetés szerint folyamatos a gyónási lehetőség.
  3. Május a Szűzanya hónapja. Isten anyjával ápolt személyes kapcsolatunk elmélyítése végett imádkozzuk el naponta a rózsafüzért és a Loretói litániát. Jövő szombaton este háromnegyed 6-tól közösen végezzük a litániát a Templomban.
  4. Liturgikus ünnepek a héten: hétfőn a Boldogságos Szűz Máriára, az Egyház anyjára emlékezünk. Kedden Tiszteletreméltó Szent Béda egyháztanító, szerdán Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapja lesz. Csütörtökön a mi Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepét üljük. Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja lesz.
  5. Június 5-én, szombaton délután 5-től 6-ig szentségimádást tartunk, amivel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus készületébe kapcsolódunk be. Az elsőszombati rózsafüzérezést emiatt egy héttel későbbre, június 12-ére halasztjuk.
  6. Bíztatunk mindenki érdeklődőt, hogy mielőbb regisztráljon a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Egyes programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Más események regisztráció- és díjkötelesek, ezekre május 31-éig lehet kedvezményes áron jelentkezni. Minderről tájékozódni lehet a NEK honlapján, a https://www.iec2020.hu/hu oldalon.
  7. Püspök atya (is) buzdítja a betegségen átesett vagy beoltott testvéreket, hogy a szentmiséken személyesen vegyenek részt. A legújabb, módosított járványügyi rendelkezés teljes szövege megtalálható a plébánia honlapján.

Hozzászólások lezárva.