Hirdetések:

  1. Ma a katolikus iskolák javára tartunk gyűjtést.
  2. Szerdán este fél 7-kor felnőtt katekézis, utána háromnegyed 8-tól jegyeskurzus lesz a plébánián.
  3. A héten lesz hamvazószerda, ami a nagyböjt kezdete. Reggel 8-kor (iskolamise) és este 6-kor lesz szentmise a Templomban. Csak ezen a napon végezzük a hamvazás szertartását, tehát a jövő vasárnapi miséken nem lehet hamvazkodni.

Hamvazószerda szigorú böjti nap, ami hústilalmat jelent, illetve legfeljebb háromszori étkezést egyszeri jóllakással. A hústilalom nemcsak a szigorú böjti napokon, hanem nagyböjt minden péntekére is vonatkozik.

  1. A héten elsőpéntek lesz. Reggel 7-kor és este 6-kor mutatunk be szentmise a Templomban. Délután 5-től szentségimádást tartunk. Annak elején csendben hódolunk a szentségi Jézus előtt, fél 6-tól elimádkozzuk a zsolozsma esti dicséretét. A mai napon lesz beteglátogatás is.
  2. Jövő szombat elsőszombat lesz. Közös rózsafüzérezés lesz a Templomban este fél 6-kor, a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Imádkozunk lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.
  3. Jövő vasárnap a fél 10-es mise keretében kerül sor az elsőáldozásra készülők befogadására.
  4. A Tanítvány belső lapján egy iránymutatást találunk a szentáldozás módjáról. Olvassuk el figyelmesen, és gondoljuk át, mit tehetünk azért, hogy egyre nagyobb tisztelettel és odaadással vegyük magunkhoz az Úr Testét!
  5. Az egyházközség családi tábort szervez, amelyre sok szeretettel várunk kis és nagy, fiatal és idős családokat. A tábor időpontja: 2022. július 30-tól augusztus 3-ig. Helyszín: Pálköve (Balaton partja).

Hozzászólások lezárva.