Hirdetések:

  1. Ma van Urunk szenvedésének vasárnapja (virágvasárnap), ami a nagyhét kezdete.
  2. A nagyhéten elmaradnak a közösségi alkalmaink (bibliaóra, felnőtt katekézis, ifjúsági csoportok). Próbáljuk úgy alakítani a napirendünket, hogy a szent háromnap (nagycsütörtök, nagypéntek és nagyszombat) összes szertartásán részt tudjunk venni.
  3. Annak érdekében, hogy el tudjuk végezni a húsvéti szentgyónásunkat, hétfőn, kedden és szerdán a szentmisék után, illetve ezekben a napokban egyénileg egyeztetett időpontokban lehet még gyónni. Nagycsütörtöktől kezdve húsvét második vasárnapjáig bezárólag nem lesz gyónási lehetőség.
  4. Nagycsütörtökön délelőtt 10-kor lesz Vácon az krizmaszentelési mise Este 6-kor mutatjuk be a szentmisét az utolsó vacsora emlékére a Templomban. Az áldozás két szín alatt fog történni. A szentmise után közös virrasztást tartunk a Templomban.
  5. Nagypénteken a legősibb hagyomány szerint az Egyház nem tart eucharisztikus ünnepet. Reggel 7-kor a lamentációt imádkozzuk a Templomban. Este 6-kor kerül sor az Úr szenvedésének ünneplésére a Templomban.

Nagypéntek szigorú böjti nap, ami hústilalmat jelent, illetve legfeljebb háromszori étkezést egyszeri jóllakással.

  1. Nagyszombaton reggel 7-kor a lamentációt imádkozzuk a Templomban. Délután 5-kor kezdődik a húsvéti vigília a Magyarok Nagyasszonya Kápolnában, este fél 9-kor pedig a Templomban.
  2. Húsvétvasárnap mindenütt vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki – a búcsú rendes feltételeit teljesítése mellett (gyónás, áldozás, ima a Szentatya szándékára) – a pápa Urbi et Orbi áldását áhítattal fogadja.

———————————————————————————————

Hivatali idő: hétfőtől csütörtökig 9-13 óra között, pénteken 13-17 óra között.

Hozzászólások lezárva.