Hirdetések:

  1. Most vasárnap, a fél 10-es misén tartjuk a katolikus diákok Veni Sancte évkezdő miséje. Várjuk rá a hittanosokat, a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket!
  2. A Katolikus Karitász gyűjtést hirdet „Legyen öröm az iskolakezdés” címmel, amihez a Ceglédi Katolikus Karitász is csatlakozik. Ezzel az akcióval a helyi rászoruló családokat szeretnénk támogatni. Jó állapotú iskolatáskával, tolltartóval, ceruzákkal, füzetekkel lehet segíteni a gyűjtést, és minden olyan dologgal, ami az iskolakezdéshez szükséges. A felajánlásokat a Szent Anna oltárnál lehet elhelyezni szeptember 15-éig. Aki pénzadománnyal szeretné segíteni a Karitász tevékenységét, azok a Karitász perselybe helyezhetik el adományukat.
  3. Liturgikus ünnepek a héten: csütürtökön Szent Márk, Szent István, Szent Menyhért kassai vértanúkat, pénteken Szűz Mária születését (Kisboldogasszonyt) ünnepeljük. Szombaton Claver Szent Péter áldozópapra emlékezünk.
  4. Szeptember 17-én, vasárnap a fél 10-es misén kerül sor a betegek szentségének ünnepélyes kiszolgáltatására. Azt megelőzően, szeptember 16-án, szombaton délután 5-től szentgyónással egybekötött bűnbánati liturgiát tartunk a Templomban, amire várjuk mindazokat, akik szeretnék felvenni ezt a szentséget. Erre azért van szükség, mert csak az előzetes szentgyónással készülhetünk a betegek szentségének felvételére. Kérjük, hogy az érintettek iratkozzanak fel a sekrestyében név és telefonszám megadásával!
  5. Ősszel  ismét szervezünk buszos férfi kirándulást. Ennek időpontja szeptember 23-a, szombat; a cél Kalocsa-Soltvadkert. Kalocsán megnézzük a felújított székesegyházat és az érseki múzeumot, majd Soltvadkerten az év borászatának is választott Frittmann borászatnál ebéd és borkóstoló tervezett. Az útiköltség a jelentkezők számától és a felajánlott támogatásoktól függ. Jelentkezni Dr. Banai Zoltánnál lehet.
  6. Az imaapostolság szeptemberi szándéka: Imádkozzunk azért, hogy a társadalom peremén, embertelen életkörülmények között élőkről az intézmények ne feledkezzenek meg, és sose utasítsák el őket.

Hozzászólások lezárva.